yellowinside

Gabrisal

In Ogólne on Maj 22, 2012 at 10:33 am

가브리살 (czyt. gabrisal, kor. mięso z łopatki)

Właśnie przyjechałem z dobrymi znajomymi na kolację, dziś w menu grilowanie świni na węglach. W stole znajduje się specjalny otwór na misę z rozgrzanymi węglami:

20120522-191848.jpg

Przykrywane jest to rusztem, na którym grilowane jest mięso (ruszt może różnić się w zależności od rodzaju mięsa). Po bokach kimchi, tofu oraz grzyby i czosnek:

20120522-192159.jpg

A jak już usmażymy mięso i przypieczemy kochany przez Koreańczyków czosnek, zawiniemy je w świeże liście sałaty oraz charakterystyczne liście sezamu

20120522-192351.jpg

i dodamy do tego 쌈장 (czyt. ssamdżang, kor. pasta paprykowo-fasolowa, chodzi o sfermentowaną fasolę soi):

20120522-192541.jpg

Nie obędzie się również bez obowiazkowych przystawek (marynowany ogórek, 3 rodzaje sosów oraz przyprawione liście czonsku)

20120522-192657.jpg

oraz koreańskiego piwa:

20120522-192902.jpg

Smacznego!

20120522-193156.jpg

Wtorek, 22 Maja 2012, godz. 19:33.

Reklamy
  1. Uwielbiam Galbi i Samgyupsal jedzone w ten sposób z 쌈장. Mniam ❤

  2. godzinna 22:35 a ja się robię znowu głodna…. wygląda apetycznie 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: