yellowinside

Samgyupsal

In Ogólne on Maj 28, 2012 at 3:29 pm

Dziś urodziny buddy, po ogladaniu lampionów rozwieszonych wokół pobliskiej światyni i długim spacerze czas na uzupełnienie energi – 삼겹살 (czyt. samgjopsal, kor. boczek)

20120529-001047.jpg

Na poczatek przystawki, zielona cebulka w marynacie:

20120529-001145.jpg

sławne kimchi oraz sałata i liście sezamu do zawijania, są też plastry marynowanej rzodkwi:

20120529-001228.jpg

czosnek oraz pasta sojowo-paprykowa tzw. 쌈장 (czyt. ssamdżang):

20120529-001749.jpg

coś a’la zupa/gulasz z kimchi na wieprzowinie, tzw. kimchijjigae (czyt. kimczicigge):

20120529-001458.jpg

A tu już przygotowany surowy boczek:

20120529-001615.jpg

wrzucamy na ruszt, przysmażamy po raz z każdej strony (żelazna zasada – przed pocięciem mięsa nie obracamy go więcej niż raz by nie utraciło za dużo soków)

20120529-002230.jpg

nożyczki w ruch

20120529-002407.jpg

odrobina podsmażenia

20120529-002452.jpg

zawijamy

20120529-002541.jpg

i zapijamy soju lub/i piwem

20120529-002632.jpg

Smacznego!

29 Maja 2012, Wtorek, godz. 00:25

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: